Županija osigurala novac za ljetovanje djece iz Ukrajine

Zagrebačka županija prihvatila je inicijativu veleposlanika Ukrajine u Republici Hrvatskoj Oleksandra Levčenka, te je osigurala 100.000,00 kuna za ljetovanje na Jadranu četrdeset i petero djece iz ratom zahvaćenog istočnog dijela Ukrajine, trenutno izbjeglih u Kijevsku oblast. Djeca će od 6. do 20. kolovoza boraviti na otoku Lošinju, u Dječjem odmaralištu Vrbovec u Nerezinama.

Na putu do mora, djecu uzrasta od 10 do 15 godina i njihovu pratnju danas su u „Krašogradu“ u Bratini u općini Pisarovina dočekali veleposlanik Levčenko i zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović. Poželjevši im ugodan odmor na Jadranu, zamjenik Tomljenović je rekao da je njihov boravak u Republici Hrvatskoj svojevrsni nastavak prijateljske suradnje Zagrebačke županije i ukrajinske Kijevske oblasne državne administracije.

„Veseli me što se nastavlja prijateljstvo s Kijevskom oblasti, koje se na ovakav način  širi i produbljuje“, rekao je Tomljenović dodavši da je ljetovanje osigurano za one kojima je to ovoga trenutka i najpotrebnije - djecu koja su, pred ratnim sukobom, bila prisiljena napustiti svoje domove.