Nagrađeni najbolji učenici osnovnih i srednjih škola

Zagrebačka županija nagradila je učenike osnovnih i srednjih škola koji su na državnim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta. Svečanost je održana u Velikoj Gorici, a nagrade najboljima, te njihovim mentorima, uručili su župan Stjepan Kožić, njegov zamjenik Rudolf Vujević, pročelnik za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Vjeran Štublin te predstavnik Hrvatskog telekoma Boris Sesar.

„Prve, druge i treće nagrade na državnim natjecanjima dokaz su da se u našim školama kvalitetno radi, da školujemo uspješne učenike koji će kasnije postati stručnjaci u svojim područjima, a po vašim rezultatima vidim da je budućnost Zagrebačke županije u sigurnim rukama. Čestitam svim nagrađenima, kao i njihovim mentorima. Želima vam da i dalje budete marljivi i da ostvarujete što bolje rezultate, a mi ćemo se pobrinuti kako bi vam osigurali što kvalitetnije uvjete za vaš rad“, izjavio je župan Kožić.

Nagrade su uručene za postignute rezultate na strukovnim, predmetnim umjetničkim i sportskim natjecanjima, natjecanju mladih tehničara, kao i natjecanju iz vjeronauka i Crvenog križa. Novčane poklon bonove u iznosu od 1000, 700 i 500 kuna, smartphone i tablete, donaciju Hrvatskog telekoma te prijenosna računala ukupno je primilo 207 učenika, od čega je njih 101, ekipno i pojedinačno, osvojilo prvo mjesto na natjecanjima, 45 za osvojeno drugo mjesto te 61 za osvojeno treće mjesto. Također, nagradu su primila 63 mentora.

U sklopu svečanosti prigodni program izveli su učenici Umjetničke škole Franje Lučića iz Velike Gorice.