Sportski susreti umirovljenika

Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije organizirala je protekloga vikenda u Bedenici 21. sportske susrete umirovljenika. Sudjelovalo je gotovo 1200 osoba treće životne dobi iz 27 umirovljeničkih udruga.

„Ljudi su zaslužili da im se ovo priušti!“, komentirao je Josip Jakopač, predsjednik ZUU, dodavši da je prvenstveni cilj druženje. „Uvijek imamo problema tko će ići na susrete, jer svi žele ići“, rekao je Jakopač, posebno zahvalivši Županiji što je, i ove godine, omogućila njihovo održavanje.

Susrete je otvorio župan Stjepan Kožić, rekavši da veseli vidjeti ljude vedra srca. „Županija ulaže maksimum napora da pomogne vama i onima koji trebaju stvoriti novu vrijednost, da svima nama bude bolje. Dok sam župan bit će tako!“, rekao je župan Kožić. Josip Kovačić, predsjednik Matice umirovljenika Hrvatske, okupljenima je poručio da mogu biti sretni što žive u Zagrebačkoj županiji. „Ni jedna županija u RH ne vodi brigu o umirovljeničkim udrugama kao vaša županija“ rekao je.

Sudionicima sportskih susreta riječi pozdrava uputili su i načelnik Bedenice Slavko Cvrlja, predsjednica udruge umirovljenika ove općine Dragica Picek i Rudolf Benček, počasni predsjednik Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije.

Dan nakon sportskih susreta, također u Bedenici, održan je susret pjevačkih zborova i glazbenih sastava umirovljenika. Sudjelovalo je 17 umirovljeničkih udruga.