Još nekoliko dana otvoren natječaj za povećanje kvalitete turističke ponude

Do 15. svibnja 2015. godine otvoren je 700.000 kuna vrijedan javni natječaj Zagrebačke županije za dodjelu bespovratnih sredstava za provedbu programa Konkurentnost turističkog gospodarstva. Natječaj je namijenjen povećanju standarda i kvalitete turističke ponude te dodatne ponude u smještajnim i ugostiteljskim objektima.

Na natječaj se mogu javiti obrti i trgovačka društva izvan javnog sektora koji se bave ugostiteljskom i/ili turističkom djelatnošću, prijavljeni su i svoju djelatnost provode na području Zagrebačke županije te nemaju nepodmirenih obveza prema državi i Županiji. Sredstva iz natječaja namijenjena su proširenju, opremanju, izgradnji i/ili rekonstrukciji smještajnih kapaciteta i ugostiteljskih objekata te razvoju i unapređenju dodatnih sadržaja poput bazena, wellnessa, adrenalinskih parkova, dječjih igrališta, kušaonica, vinskih podruma i slično. 

Iznos subvencije po pojedinom programu može iznositi do 75 posto troškova, a najviše 100.000 kuna. Kriteriji za odabir programa su dosadašnje poslovanje i smještajni kapaciteti, financijska vrijednost programa te važnost programa za poboljšanje turističke ponude, povećanja broja gostiju i očuvanje odnosno mogućnost otvaranja novih radnih mjesta. Također, prijavljeni programi moraju se provesti na području Zagrebačke županije u 2015. godini.

Tekst natječaja i prijavne obrasce možete pronaći ovdje, a više informacija može se dobiti na broju telefona 01/6009-421 ili e-mailom na a.zelic@zagrebacka-zupanija.hr. Prijave i natječajna dokumentacija dostavljaju se osobno ili poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za gospodarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V., 10000 Zagreb.