Otvoren novosagrađeni Logistički centar KauflandaU Poduzetničkoj zoni „Jalševac” u Jastrebarskom otvoren je, nakon 17 mjeseci gradnje, Logistički centar Kauflanda. S četiri prostrane skladišne hale, prostire se na preko 163.000 četvornih metara, a investitor je u njegovu gradnju uložio 75 milijuna eura.

„Nakon 14 godina, koliko poslujemo u Hrvatskoj, pošlo nam je za rukom otvoriti naš novi Logistički centar. Jako smo ponosni na ovo ulaganje! No, njega ne bi bilo bez naših marljivih djelatnika i jake podrške lokalnih čelnika. Sagradili smo 'pravi mali grad', no naša priča nije gotova. Namjeravamo u Hrvatskoj otvoriti još puno novih poslovnica“, poručio je Andreas Wendy, predsjednik Uprave Kauflanda Hrvatska, tvrtke koja trenutno zapošljava, u 33 poslovnice, gotovo 4000 djelatnika.U Logističkom centru u Jastrebarskom, iz kojega će se opskrbljivati sve trgovine u Republici Hrvatskoj, ukupno će biti zaposleno 300 radnika, od čega će njih 150 preseliti iz dosadašnjega skladišta u Zagrebu, a 150 je novootvorenih radnih mjesta. A upravo su nova radna mjesta, za svečanosti je naglasio župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, ono što je Hrvatskoj ovoga trenutka najpotrebnije.

„Veseli što je naša orijentacija na poslovne zone, u koje niz godina ulažemo zajedno s gradovima i općinama, bio ispravan put. Ovakve investicije to potvrđuju!“, rekao je Kožić, dodavši da podaci s kraja 2014., u odnosu na kraj 2013. godine govore o blagom povećanju broja zaposlenih u Županiji, što je, naglasio je, dobar trend. Spomenuo je i podatke Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije o indeksu razvijenosti, koji Zagrebačku županiju svrstavaju u sam hrvatski vrh - odmah iza Istarske i Primorsko-goranske županije. „Hvala svim investitorima koji su Zagrebačku županiju prepoznali kao dobru destinaciju za ulaganje“, rekao je župan.Za gradonačelnika Jastrebarskoga Zvonimira Novosela investicija Kauflanda znači „novu priliku, nova radna mjesta i bolje poslovno okruženje“. „Grad Jastrebarsko je u ovom projektu bio i prijatelj i partner i suradnik“, rekao je Novosel.

Simbolično, Logistički centar Kauflanda otvorio je premijer Republike Hrvatske Zoran Milanović, rekavši da je ova investicija „oblik hrvatsko-njemačke suradnje”. „Ako je na policama mnoštvo hrvatskih proizvoda, u tom smislu Kaufland, i ne samo Kaufland, doprinosi hrvatskom gospodarstvu. I to je jedino pravo mjerilo hrvatsko-njemačkih odnosa, male Hrvatske čije vrijeme dolazi i velike Njemačke koja je najmoćnija država u Europi“, uz ostalo je rekao premijer.