Zagrebačka županija na Interliberu

Zagrebačka županija sudjeluje na 37. međunarodnom sajmu knjiga i učila – Interliber, koji se održava od 11. do 16. studenog na Zagrebačkom velesajmu. Štand Zagrebačke županije nalazi se u paviljonu 6/9b, a ulaz na sajam je besplatan.

Zagrebačka županija već trinaestu godinu za redom osigurava prostor na štandu za prezentaciju izdavačke djelatnosti ustanova u kulturi kao što su pučka otvorena učilišta, knjižnice, muzeji, galerije te Ogranci Matice hrvatske u Zagrebačkoj županiji, ali isto tako i za predstavljanje lokalnih izdavača sa svog područja.

Inače, Zagrebačka županija je jedina županija u Hrvatskoj koja na ovaj način predstavlja, a ujedno i podupire, izdavačku djelatnost sa svog područja.

Sajam Interliber međunarodni je sajam knjiga i učila s najvećom ponudom novijih izdanja hrvatskih i inozemnih nakladnika te opreme i sredstava za nastavu i odgoj. Ovogodišnji sajam okupit će do sad najveći broj izlagača - njih 250. Posjetitelje će dočekati izdanja domaćih i inozemnih nakladnika, poznatih hrvatskih i inozemnih književnika, književne radionice, okrugli stolovi, dodjele priznanja i još mnoga zbivanja koja donosi bogati sajamski program. Ovogodišnji Interliber ugostit će i poznatu spisateljicu i povjesničarku Deborah Harkness te Florence Hartmann i Fredericka Williama Engdahla. Istovremeno se održavaju još i Sajam glazbe i multimedije te Reboot Infogamer – sajam industrije video igara.