Župan obišao PŠ Hotnja


 
Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić posjetio je općinu Pokupsko gdje je obišao Područnu škola Hotnja i pustio u funkciju implementirani suvremeni sustav grijanja i hlađenja pomoću dizalice topline „zrak/voda“.

„Dizalica topline kapaciteta 13 kW pokriva potrebe za grijanjem i hlađenjem škole te pripremu potrošne tople vode. Distribucija grijanja je riješena na način da su u učionicama, zbornici i ulaznom hodniku ugrađeni ventilokonvektori koji su efikasniji u grijanju od običnih radijatora“ rekao je Velimir Šegon zamjenik ravnatelja Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske, koja je provela projekt na terenu. 
 
„Ukupni troškovi ugradnje dizalice topline i popratne opreme iznosili su oko 140.000 kn, od čega je Zagrebačka županija sufinancirala 80.000 kn“ spomenuo je Šegon, nadodavši kako je dizalica ugrađena u travnju ove godine te kako sada predstoji prva sezona grijanja u kojoj će se pokazati sve njene prednosti u smislu uštede energije. 
 
„U određenim projektima doista jesmo prva županija u Hrvatskoj i to treba istaknuti. Kada su u pitanju obnovljivi izvori energije treba biti svjestan da je u njima budućnost“ rekao je župan Kožić koji se načelniku Općine Pokupsko, Božidaru Škrinjariću zahvalio za dodijeljenu mu Zahvalnicu za nesebično i požrtvovno djelovanje te veliki doprinos u razvoju Općine.