Održana sjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova

 
Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Zagrebačke županije danas je održalo 13. tematsku sjednicu na temu „Unaprjeđenje i promocija položaja pripadnica i pripadnika nacionalnih manjina na području Zagrebačke županije u okviru promicanja prava nacionalnih manjina“.
 
Sjednici su nazočili predstavnici nacionalnih manjina Bosne, Mađarske, Srbije, Albanije te Češke kao i predstavnice Ureda za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske

Prema riječima predsjednice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Zagrebačke županije Mirele Gajić cilj današnje sjednice bio je potaknuti dijalog između Povjerenstva i nacionalnih manjina te iz prve ruke čuti s kojim se problemima susreću u zajednici.
 

Svi predstavnici su se složili kako je suradnja sa Zagrebačkom županijom na zavidnom nivou.
Sanela Kantarević, predsjednica bošnjačke nacionalne manjine, istaknula je veliki trud Zagrebačke županije oko rješavanja problema nacionalnih manjina te svekoliku pomoć u vidu sufinanciranja različitih projekata koje provodi bošnjačka zajednica u Županiji.

Osim navedenog, na današnjoj sjednici se razgovaralo i o međusobnoj suradnji manjina koja je na zavidnoj razini, a predstavnik mađarske nacionalne manjine, Imbro Berkeš, najavio je skorašnju realizaciju Sporazuma o suradnji bošnjačke i mađarske nacionalne manjine.