Otvorenje izložbe „ETNO tradicionalno - suvremeno“

Turistička zajednica Zagrebačka županija nastavlja ciklus izložbi i prezentacija vezanih za kulturnu i prirodnu baštinu Zagrebačke županije. Otvorenje izložbe „ETNO tradicionalno - suvremeno“ koju postavlja Pučko otvoreno učilište Dugo Selo održat će se u utorak, 25. listopada 2016. u uredu Turističke zajednice Zagrebačke županije (Preradovićeva 42, Zagreb) u 11:00 sati.

Riječ je o izložbi umjetničkih djela 12 autora nastalih tijekom 15. likovnih susreta umjetnika Zagrebačke županije. Etno motivi ovoga kraja, kao dijelovi vrijedne baštine, objedinjujuća je tema koju su umjetnici interpretirali osobitim doživljajima i različitim tehnikama i formama. Izložbena postava obuhvaća slike (pretežito ulja i akril na platnu), skulpture i linoreze.

Ovom prigodom bit će predstavljen i program predstojećih Martinskih dana u Dugom Selu, sa središnjim događanjem - krštenjem mošta na Martin bregu.

Izložbu će otvoriti gradonačelnik Dugog Sela i predsjednik Turističke zajednice Dugog Sela Stipo Velić, a izložbena djela predstavit će voditeljica Centra za kulturu POU Dugo Selo Nadica Kozić.