U Zaprešiću otvoren 38 milijuna kuna vrijedan logistički centar Zagrebačke pivovare

Logističko-distributivno-komercijalni centar, u čiju je gradnju uloženo 38 milijuna kuna, otvorila je danas u Zaprešiću Zagrebačka pivovara. Moderan centar, površine preko 43.000 četvornih metara, sagrađen je za osam mjeseci.

„Lani u prosincu ovdje je bila livada. Zajedno s gradskim, županijskim i državnim službama, objekt smo sagradili u rekordnom roku. On je dokaz da se o Hrvatskoj ne može govoriti kao o zemlji spore administracije za strane investicije“, rekao je uz ostalo Nenad Banjac, direktor logistike i planiranja Molson Coorsa (vlasnika pivovare) za središnju Europu, a predsjednik Uprave Zagrebačke pivovare Sergey Yeskov dodao je da centar ne bi bio sagrađen za svega osam mjeseci bez podrške lokalne zajednice – Grada Zaprešića i Zagrebačke županije.

Centar je otvoren u prisustvu ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka, dok je ispred Županije svečanosti prisustvovao zamjenik župana Rudolf Vujević, koji je izjavio da ovakve investicije puno znače za razvoj gospodarstva, te naglasio da je građevinska dozvola, sinergijom Grada i Županije, izdana u vrlo kratkom roku.

Za gradonačelnika Zaprešića Željka Turka ovakve investicije doprinose razvoju Zaprešića kao logističkoga centra u neposrednoj blizini Zagreba te, naravno, njegovom gospodarskom razvoju. „Ovo je nova stimulacija razvoju svijetle budućnosti našega grada“, rekao je Turk.