Održan 7. Etno koncert u Zavičajnom muzeju Donja Kupčina

Pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije u Zavičajnom muzeju Donja Kupčina u općini Pisarovina održan je 7. Etno koncert. 

U sklopu koncerta, već tradicionalno, u Muzeju Donja Kupčina postavljena je i izložba, ovaj puta u znaku svadbenih običaja 20. st. s prostora općine Pisarovina. Tokom cijele ove godine u muzeju su se održavale radionice tradicijskih svadbenih ukrasa pod nazivom „Rože od papera“ na kojima su osnovnoškolci, ali i svi zainteresirani, mogli naučiti kako su se nekad radile kitice za svatove i svadbeni buket za mladenku. Osim radova nastalih na radionicama, u muzeju se može pogledati i novi svadbeni postav koji prikazuje svadbeni običaj naših djedova i baka te izložbu svadbenih ručnika.
Također, dio izložbe je i album sa zbirkom svadbenih fotografija Kupčinaca prikupljenih uz pomoć mještana. One pokazuju kako su se kroz 20. st. mijenjali svadbeni običaji i moda, a album sadrži i fotografije mladenaca iz 21. st.

Na koncertu su nastupili članovi Udruge umirovljenika općine Pisarovina i kulturno umjetnička društva „Magdalena“ iz Donje Kupčine, „Bratinečko srce“ iz Bratine te „Vrhovje“ iz Dubranca. Iz njihovih nastupa moglo se vidjeti bogatstvo i raznolikost tradicije i običaja na prostoru općine. Posebne gošće večeri bile su „Singrlice“ koje su izvele napjeve iz Međimurja, Slavonije, Posavine i Gorskog Kotara.