Dugoselska Glazbena škola osvojila naslov Svjetskog prvaka

Učenici Glazbene škole Dugo Selo, pod umjetničkim vodstvom prof. dr. Daria Cebića, osvojili su 1. mjesta i naslove Svjetskog prvaka na V. Svjetskom folklornom prvenstvu (V. World Championship of Folklore „World folk 2015") koje se od 24. do 30. kolovoza 2015. godine održalo u Bugarskoj pod patronatom Europske folklorne asocijacije i Svjetske folklorne asocijacije. Na prvenstvu je sudjelovalo više od 90 plesnih i pjevačkih ansambala kao i orkestara te više od 20 država svijeta.

Glazbena škola nastupila je u kategoriji instrumentalnih sastava i orkestara te u kategoriji malih instrumentalnih sastava. Prvu kategoriju predstavljao je Tamburaški orkestar koji je osvojio 1. mjesto i naslov Svjetskog prvaka, zlatnu medalju za orkestar, nagradu za unapređenje folklorne glazbe i naslov „Laureat“ cijelog natjecanja. U kategoriji malih instrumentalnih sastava 1. mjesto i titulu Svjetskog prvaka u toj kategoriji, kao i nagradu Honorable Presentation, nagradu Discovery of World Championship te zlatnu medalju za osvojeno 1. mjesto dobio je trio dugoselske glazbene škole u sastavu Stjepan Klarić (prim), Luka Ivezić (samica, brač i čelo) i Jan Orešić (solo samica).

Učenicima glazbene škole Dugo Selo, zahvaljujući iznimnom uspjehu na prvenstvu, upućen je službeni poziv organizatora na Svjetsko folklorno prvenstvo 2016. godine, ali i poziv na gostovanja u Italiju, Rusiju, Latviju i Kinu.

Iskrene čestitke upućujemo svim predstavnicima Glazbene škole Dugo Selo, kao i profesoru Dariu Cebiću.