11. Bučijada u Ivanić-Gradu

Izložbom „Pumpkintown“ akademske slikarice Ivane Ožetski u prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije najavljena je ovogodišnja 11. Bučijada u Ivanić-Gradu koja će se održati 17. i 18. listopada.

„Ponosna sam na svoj grad te je izložba moj kulturni doprinos duhu Bučijade, manifestaciji koja je postala zaštitni znak Ivanić-Grada. S obzirom da mi je izazov sve što se rukama može izraditi, bilo je samo pitanje vremena i inspiracije kada će buče doći na red“, rekla je autorica izložbe predstavljajući likove koji su napravljeni od suhe buče. Izložba se može pogledati do 28. rujna 2015. u prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije radnim danom od 8:00 do 16:00 sati.

11. Bučijadu u Ivanić-Gradu najavili su zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada Željko Posilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ružica Rašperić i direktorica Turističke zajednice Ivanić-Grada Ankica Bešter.

Zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada Željko Posilović zahvalio se autorici na izložbi čija djela su najbolja uvertira za predstaviti 11. Bučijadu te govore o talentiranosti i imaginaciji same autorice. Izrazio je zadovoljstvo što je Bučijada u deset godina napredovala od lokalne do značajne regionalne gospodarsko-turističke manifestacije s bogatim pratećim sadržajima od izložbi, koncerata, prikaza narodnih običaja, edukativnih radionica, kazališnih predstava te izložbeno-prodajnog sajma buča i proizvoda od buča. „Možemo se pohvaliti da će nam ove godine počasna gošća biti predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović“, rekao je zamjenik Posilović.

„Drago mi je što smo opet ugostili izložbu Pumpkintown u našim prostorijama kao jednu od najposjećenijih izložbi koja je postala svojevrsna uvertira u najavi Bučijade u Ivanić-Gradu. Bučijada kao atraktivna turistička manifestacija u sebi sadrži svu raskoš turističke ponude Zagrebačke županije od ljepote krajolika, bogate gastronomije, raznovrsnih kulturnih običaja, cikloturističkih staza te ostalih zabavnih sadržaja“, rekla je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ružica Rašperić.

Direktorica Turističke zajednice Ivanić-Grada Ankica Bešter naglasila je zalaganje autorice i njezin doprinos promociji Bučijade kroz izložbu Pumpkintown i vođenje edukativnih radionica za djecu gdje se kod najmlađih potiče kreativnost i razvoj znanja. „Ove godine očekujemo da će se povećati broj posjetitelja na dvodnevnoj manifestaciji u odnosu na prošlu godinu. Tome će doprinijeti i „Bučko ekspres“, vlak koji će voziti na Bučijadu iz smjera Zagreba po prigodnoj cijeni povratne karte od 20 kuna“, istaknula je direktorica Bešter.

Sudionici konferencije iskoristili su priliku da pozovu sve zainteresirane da dođu sa svojim obiteljima i prijateljima na nezaboravno druženje i provedu ugodan vikend na 11. Bučijadi u Ivanić-Gradu.