2,4 milijuna kuna poduzetnicima s područja Zagrebačke županije

Temeljem provedenog javnog natječaja, Zagrebačka županija dodijelit će poduzetnicima sa svog područja bespovratno 2,4 milijuna kuna za povećanje konkurentnosti.

Od spomenutog iznosa 2 milijuna kuna dodijelit će se za 30 poduzetnika i to za povećanje konkurentnosti za proizvodne djelatnosti, dok će se 400.000 kuna dodijeliti za 10 korisnika za povećanje konkurentnosti za neproizvodne djelatnosti.

Na natječaj u kategoriji proizvodnih djelatnosti javilo se 66 poduzetnika, od kojih je 56 ispunilo uvjete natječaja, a sredstva će se dodijeliti za njih 30 koji su temeljem natječaja ostvarili najveći broj bodova.

U kategoriji neproizvodnih djelatnosti stiglo je 50 prijava od kojih njih 41 zadovoljava uvjete natječaja, a sredstva će se dodijeliti za 10 poduzetnika s najviše bodova.

Inače, Upravni odjel za gospodarstvo Zagrebačke županije bodove je dodjeljivao na temelju kriterija poslovnih rezultata, operativnog kapaciteta, relevantnosti, isplativosti proračuna projekta te dodatne bodove za nositelje uvjerenja o tradicijskom ili umjetničkom obrtu i bodove temeljem vlasništva i indeksa razvijenosti jedinice lokalne samouprave.

Natječaj za prijavu spomenutih projekata provodio se od 1. travnja do 20. svibnja 2015. godine.