Prisjetili se poginulih branitelja na pisarovinskome području

U Pisarovini je održan susret hrvatskih branitelja koji su tijekom Domovinskoga rata, raspoređeni na prvoj crti bojišnice, branili pisarovinsko područje. U spomen na 16 poginulih, ispred spomenika u kojega su upisana njihova imena položeni su vijenci i zapaljeni lampaši.

Stožerni brigadir Željko Gašparić, obrativši se u ime branitelja i postrojbi koje su branile Republiku Hrvatsku na pisarovinsko-lasinjskoj bojišnici, zahvalio je Općini Pisarovina i njezinim stanovnicima „što znaju cijeniti doprinos branitelja“. „S ponosom se prisjećamo vremena kada smo stali na branik domovine. 'Poluodjeveni' i 'polunaoružani' bili smo spremni, pod svaku cijenu i uz velike napore, sačuvati branjeni prostor“, naglasio je Gašparić. U ime domaćina svečanosti obratio se Tomo Smolković, predsjednik Općinskog vijeća Pisarovine, pozvavši okupljene da i dalje budu hrabri, da pronađu snage, ljubavi i međusobnog zajedništva za izgradnju bolje Hrvatske.

Na izgradnju bolje i uspješnije Hrvatske, pune jedinstva kao što ga je bilo devedesetih godina prošlog stoljeća, pozvao je i predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković. „Bez obzira što smo obnovili zemlju i postali punopravna članica Europske unije, Hrvatska je danas suočena sa stagnacijom. U Hrvatskoj su prisutne podjele i mislim da tome treba stati na kraj“, rekao je Bošnjaković. Prisjetivši se branitelja koji su živote utkali u slobodu i samostalnost Republike Hrvatske, istaknuo je da početkom agresije na Hrvatsku branitelji nisu imali dovoljno naoružanja, ali imali su nešto što agresor nije. „Imali smo srce, ljubav prema domovini, želju da izađemo iz države u kojoj smo bili potlačeni, želju da stvorimo samostalnu Hrvatsku. A kada se u srcu skupi takva ljubav i želja, to nitko ne može razbiti“, rekao je Bošnjaković.