Zamjenik župana primio mlade karatiste iz Samobora

Zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vjeran Štublin primili su mlade karatiste Frana Lukšića i Davida Fabeka, članove karate kluba Mladost iz Samobora i osvajače medalja na nedavno održanom Europskom prvenstvu u kyokushin karateu u Varšavi.

„Zagrebačka županija ulaže puno u sport te nismo smanjivali financijska sredstva za Zajednicu športskih udruga i saveza. Uređujemo škole i dvorane kako bi naši sportaši mogli trenirati. Ulaganje u sport je važno, ono je svojevrsni oblik prevencije da naša djeca borave u školama i na sportskim terenima te da kroz sport zdravo žive i rastu“, izjavio je zamjenik Vujević te je čestitao karatistima na ostvarenom uspjehu.

Fran Lukšić osvojio je zlatnu medalju u kategoriji juniora rođenih 1997. godine i to do 65 kg, a David Fabek broncu u kategoriji kadeta rođenih 1998. godine do 75 kg.

Mladim karatistima obratio se i zamjenik predsjednika ZŠUISZŽ-a Boris Makarun koji je istaknuo kako podržavaju rad klubova koji kvalitetno rade poput karate kluba Mladost. Predsjednica karate kluba Ljiljana Šurbek Bošnjak zahvalila je Županiji i ZŠUISZŽ na potpori te je istaknula kako su ovo rezultati dobrog rada i velike tradicije.

Zamjenik Vujević uručio je perspektivnim karatistima poklone u sportskoj opremi. „Na vama je da ostvarujete dobre rezultate, a mi ćemo uvijek naći načina kako vas nagraditi“, zaključio je Vujević.