Predstavljen program događanja „Lipanj u Ivaniću“



U prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije predstavljen je program manifestacije „Lipanj u Ivaniću“ koja se održava u povodu obilježavanja Dana grada Ivanić-Grada – 8. lipnja.

Program je predstavila direktorica Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada Ankica Bešter. Najavila je da će se tijekom lipnja održati preko 40 manifestacija u povodu obilježavanja Dana grada Ivanić-Grada. Bogat program događanja sadrži razne zabavne, plesne i pjevačke nastupe, izložbe i promocije udruga, škola, KUD-ova, odigravanje sportskih turnira te niz drugih događanja tokom cijeloga mjeseca lipnja. Također, pozvala je sve posjetitelje da dođu u Ivanić-Grad i uživaju u različitim događanjima koji promoviraju ljepote, tradiciju, gastronomsku i kulturnu baštinu ivanićkog kraja.

Zamjenik gradonačelnika Grada Ivanić-Grada Željko Posilović istaknuo je kako je Grad Ivanić-Grad jedan od najstarijih gradova na području Zagrebačke županije. „Car Franjo Josip I. ukida Varaždinsku krajinu 8. lipnja 1871. te Ivanić-Gradu službeno dodjeljuje status grada, na što smo izrazito ponosni“, rekao je zamjenik Posilović. Također, pozvao je sve posjetitelje da osim turističkih manifestacija uveličaju i svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Ivanić-Grada na kojoj će biti dodijeljena priznanja najzaslužnijim građanima Ivanić-Grada.

Detaljan pregled programa događanja „Lipanj u Ivaniću“ možete pogledati ovdje.