Župan Kožić posjetio tvrtku „Rimac automobili“



Župan Stjepan Kožić, zajedno sa zamjenikom Rudolfom Vujevićem, obišao je danas tvrtku „Rimac automobili“.

„Zadivljen sam onime što sam vidio! Vjerujem da bi i naša Vlada trebala pomoći ovakvim tvrtkama i uvažavati domaću znanost. Krenuli ste iz garaže kako biste nešto stvorili. Dostigli ste svjetsku razinu, ali očito kod nas za takve stvari nema sluha“, rekao je župan Kožić.



Mate Rimac, njezin osnivač i većinski vlasnik, upoznao je župana Kožića s razvojnim putem tvrtke, danas po proizvodnji električnih sportskih automobila te električnih bicikala poznate u velikom dijelu svijeta.



Smještena na prostoru Grada Svete Nedelje, s trenutno sto zaposlenih, i tendencijom novoga zapošljavanja, tvrtka „Rimac automobili“ svoj prvi automobil - Concept One predstavila je 2011. godine. Kompletna proizvodnja odvija se u Svetoj Nedelji, u kojoj bi Rimac želio i širiti svoje poslovanje. No, kako je rekao ne nailazi baš na razumijevanje poslovnih banaka, pa se lani odlučio za prodaju vlasničkog udjela, a dobiveni novac uložen je u nove inovacije. Bilo je i ponuda iz nekih europskih zemalja da kompletnu proizvodnju preseli iz Republike Hrvatske, no zasad o tome ne razmišlja.

Slijedeće godine „Rimac automobili“ će predstaviti novi model električnoga automobila, a trenutno tvrtka razvija i projekt električnoga plovila te električnih invalidskih kolica.