Predsjednica Republike Hrvatske na susretu žena poduzetnica Samobora i Svete Nedelje

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović prisustvovala je susretu žena obrtnica Samobora i Svete Nedelje što ga je, treću godinu zaredom, organiziralo Udruženje obrtnika Samobor.

„Neću ništa novog reći ako kažem da stanje u hrvatskom obrtništvu, nažalost, nije sjajno. Svi pokazatelji svjedoče o smanjenju obima poslovanja, smanjenju broja obrta i zapošljavanja. Vi ste podnijeli najveći teret recesijskih godina i teret posebno jake antipoduzetničke klime koja, nažalost, danas postoji u Hrvatskoj. Ali, zahvaljujući vašoj snalažljivosti i upornosti, potpori vaših udruženja i komorske institucije, uspjeli ste se othrvati brojnim nedaćama i skrenuti pozornost na potrebu poboljšanja položaja obrtnika“, rekla je Predsjednica, dodavši da se snaga obrtništva mora poštivati, jer time se poštuje i tradicija, rad, ustrajnost, ugled i etičnost.

Zahvalivši Predsjednici na dolasku, Marijan Karlović, predsjednik Udruženja obrtnika Samobora, rekao je da je došla trenutno najnezaštićenijima, a najpoštenijima. „Budući da smo mali i na tržištu tražimo poslove, možemo ih naći samo kod velikih. A veliki su ti koji nas male guraju u ponor. Mi mali propadnemo i to plaćamo cjelokupnom imovinom, onom koju su nam ostavili naši djedovi i očevi, a veliki odu u predstečajne nagodbe i iz njih izađu i bogatiji“, slikovito je rekao Karlović.

Predsjednicu su također pozdravili gradonačelnici Svete Nedelje i Samobora, Drago Prahin i Krešo Beljak, a susretu je prisustvovao i predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković.

Prije Samobora, Predsjednica je boravila u Svetoj Nedelji.