Otvorena izložba „Legendfest Lukavec“



U prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije otvorena je izložba „Legendfest Lukavec“ koja najavljuje istoimeni festival narodnih priča, mitova i legendi Zagrebačke županije.

Na izložbi su predstavljeni neki od radova hrvatskih ilustratora Zdenka Bašića, Nenada Pantića, Esada Ribića te fotografkinje Ive Lulić. Također, prikazane su i originalne fotografije Marije Jurić Zagorke.



Izložbu je postavio Muzej Turopolja, a ravnateljica muzeja Margareta Biškupić rekla je kako je „glavni cilj festivala očuvanje nematerijalne kulturne baštine kao što su mitovi i legende, koji se na ovaj način pokušavaju oživjeti“. Biškupić je pojasnila kako je upravo Lukavec odabran kao mjesto održavanja festivala s obzirom da su ovogodišnja tema coprnice, odnosno vještice, a najviše zapisa o njihovom suđenju dolazi upravo od tamo .



„Legendfest Lukavec”će se održati druge godine za redom u Zagrebačkoj županiji 30. te 31. svibnja. Posjetitelji će moći uživati u izložbama, čitanju priča, predavanjima, kazališnim predstavama i radionicama. Novitet festivala je izložba radova učenika osnovnih škola Zagrebačke županije, ali i putujuća izložba LegendExpo. Više o programu festivalu možete pogledati ovdje.

Izložba je otvorena do 30.lipnja, a ulaz je za sve posjetitelje slobodan.