Župan primio delegaciju županijske Vatrogasne zajednice



Povodom obilježavanja Međunarodnog dana vatrogasaca i blagdana Svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i njegov zamjenik Rudolf Vujević primili su delegaciju Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije (VZZŽ) na čelu s predsjednikom Stjepanom Ptičekom.

Tom prigodom Kožić je čestitao svim vatrogascima njihov dan te im se zahvalio na svemu što čine za žitelje Zagrebačke županije. Podsjetio je kako je Zagrebačka županija u ovoj godini osigurala oko 3 milijuna kuna za vatrogastvo čime pokušava pridonijeti kvalitetnijem održavanju sustava te nabavci opreme.



Predsjednik VZZŽ-a Ptiček istaknuo je kako se u posljednjih 5 godina vatrogasci Zagrebačke županije sve više bave elementarnim nepogodama, a manje vatrogastvom. Kazao je i kako je zadovoljan podrškom Zagrebačke županije i jedinca lokalne samouprave te je najavio skoro održavanje Skupštine Vatrogasne zajednice u Orlama.

Na kraju prijema Kožić je poručio „želim vam što više odličja na vatrogasnim natjecanjima, a čim manje intervencija.“

Inače, Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije broji 34 stalne članice s 278 dobrovoljnih vatrogasnih društava, 5 vatrogasnih postrojbi u gospodarstvu i 4 javne vatrogasne postrojbe s 15.467 članova.