Sporazum o suradnji JU „Zeleni prsten“, OŠ „Stjepan Basariček“ i Udruge „Zlatno doba“



U prigodi Dana planeta Zemlje - 22. travnja, Martina Glasnović, ravnateljica Javne ustanove „Zeleni prsten Zagrebačke županije“, Vlatka Koletić, ravnateljica OŠ „Stjepan Basariček“ iz Ivanić-Grada i Vitomir Čenađija, predsjednik Udruge „Zlatno doba“ - društvo za promicanja zdravijeg i humanijeg življenja potpisali su danas u eko-kutiću OŠ „Stjepan Basariček“ Sporazum o suradnji.

Zadaća Sporazuma je poticati interes mladih za zaštitu prirode te popularizacija prirodne baštine Zagrebačke županije. Također, Javna ustanova „Zeleni prsten Zagrebačke županije“ dat će podršku provođenju projekta eko-kutića i u drugim sredinama Županije.

„Ovim Sporazumom želimo staviti naglasak na važnost zaštite prirode u lokalnoj sredini. U Ivanić-Gradu postoji sinergija škole i Udruge „Zlatno doba“, koju želimo promovirati diljem Županije. Važno je imati konstantu, očuvanje prirode mora ući u naviku, postati normalno“, rekla je Martina Glasnović.

Ravnateljica škole naglasila je da je cilj Sporazuma iskoristiti potencijale njegovih potpisnika, odnosno svega onoga što pridonosi očuvanju prirode. „Ovaj Sporazum smatramo nagradom za našu školu, koja se dosta bavi ekologijom. On je početak prekrasnog rada na zajedničkim projektima“, rekla je ravnateljica Koletić.

Udruga „Zlatno doba“, pojasnio je njezin predsjednik Vitomir Čenađija, postavila je eko-kutiće u devet vrtića i škola na području Ivanić-Grada. Njihova je svrha koristiti djeci za održavanje radionica i izložaba posvećenih ekologiji. U OŠ „Stjepan Basarićek“ u njima se, povremeno, održavaju satovi prirode i biologije.

Podršku Sporazumu dao je i gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, rekavši da je projekt eko-kutića 'uzeo prilično maha' te da se aktivnosti njegova pokretača, Udruge „Zlatno doba“, podudaraju sa Strategijom razvoja grada u dijelu očuvanja prirode.