Otvorena izložba radova 14. susreta likovnih umjetnika Zagrebačke županije



Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje u prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije, zamjenik gradonačelnika Dugog Sela, Pavo Jakovljević otvorio je izložbu slika i skulptura pod nazivom „Voda“ nastalih na 14. susretu likovnih umjetnika Zagrebačke županije održanom u rujnu prošle godine.

Organizator izložbe POU Dugo Selo postavilo je radove osmero umjetnika s područja Županije koji su imali priliku ponuditi svoje viđenje, odnosno interpretaciju vode kao jednog od osnovnih uvjeta za postojanje života na Zemlji. Ovu izrazito ekološku temu autori su obradili u tehnikama keramičkog reljefa, slikarstva, keramičke skulpture i grafike.



„Tema je izabrana kako bi se ukazalo na značaj vode kao bogatstva, uvjeta za život, ali i prirodne ljepote. Voda je neprocjenjiva vrijednost za život, inspiracija u stvaralaštvu“, rekla je voditeljica Centra za kulturu POU Dugo Selo Nada Kozić.

Umjetnička djela nastala su na području grada Dugog Sela pored umjetnih jezera koja su nastala eksploatacijom zemlje i sada su pretvorena u izletničko područje pogodno za ribolovni turizam s kompletnom gastronomskom ponudom.

Izložba „Voda“ otvorena je do 25. svibnja te je besplatna za sve posjetitelje.