Održana 2. sjednica Savjeta mladih Zagrebačke županije



Savjet mladih Zagrebačke županije održao je 2. sjednicu.

Raspravljalo se o donošenju novoga Poslovnika o radu Savjeta mladih Zagrebačke županije koji mora biti usklađen sa Zakonom o Savjetu mladih donesenim 2014. godine.

Također, zamjenica predsjednika Savjeta mladih Zagrebačke županije Marinela Draganić izvijestila je ostale članove o održanoj Koordinaciji županijskih savjeta mladih Republike Hrvatske održanoj 18. i 19. travnja 2015. godine u Dubrovniku gdje se raspravljalo o usklađivanju rada županijskih savjeta mladih u skladu s novom legislativom te njegovoj provedbi.

Članovi Savjeta zatražit će članstvo u Europskoj mreži mladih te će se uključiti u program Erasmus plus s ciljem povlačenja financijskih sredstava za provedbu programa i projekata za mlade.

Predsjednik Savjeta mladih Zagrebačke županije Tin Bregović upoznao je članove o održavanju edukacija o fondovima Europske unije u organizaciji Regionalne razvojne agencije Zagrebačke županije za članove Savjeta mladih Zagrebačke županije. „Cilj nam je okupiti mlade u ruralnim sredinama i poboljšati uvjete za druženje i komunikaciju. Sredstva iz fondova Europske unije su nam na raspolaganju i trebamo ih iskoristiti za naše projekte“, istaknuo je predsjednik Savjeta Tin Bregović. 

Savjet je raspravljao o planiranim aktivnostima za 2015. godinu s naglaskom na prikupljanje financijskih sredstava koja bi bila donirana udrugama s područja Zagrebačke županije koje se bave mladima. U tu svrhu predviđeno je organiziranje humanitarnih nogometnih turnira te glazbenih koncerata.