Dan otvorenih vrata Glazbene škole „Ferdo Livadić“



Dan otvorenih vrata upriličila je Glazbena škola „Ferdo Livadić“ iz Samobora, koja kroz svoja četiri odjela trenutno školuje preko 350 učenika, od predškolske do srednjoškolske dobi.

„U Samoboru i okolici ima puno marljive djece iz koje naši izvrsni profesori, njihovi mentori, uspiju izvući maksimum, te ih dovesti, ako im je to cilj, do upisa na muzičke akademije. Imamo vertikalu od predškolskog obrazovanja do srednje glazbene škole“, rekla je ravnateljica Zdenka Merčep. Škola pruža, dodala je, mogućnost obrazovanja na velikom broju instrumenata, klavirskih, puhačkih i gudačkih, a ima i odjel za teorijske predmete, koji također obuhvaća solo pjevanje i orgulje. Prema statistici upisa, najpopularniji instrumenti su gitara, klavir, violina, tambure.

„Ponosni smo na naše učenike koji se s državnih natjecanja, najčešće, vraćaju s prvim nagradama. Statistika govori da je naša škola treća u RH po osvojenim nagradama na državnim natjecanjima, dakle visoko smo pozicionirani“, istaknula je ravnateljica.



Ponosan na kvalitetu njezina rada, školu je, na Dan otvorenih vrata, obišao i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. Obratio se roditeljima budućih đaka, rekavši da su oni koji žele da im se djeca glazbeno obrazuju došli na pravo mjesto. „Mnoga priznanja s državne i međunarodne razine garancija su da ste došli u stručnu i kvalitetnu instituciju“, rekao je župan Kožić.