Humanitarna pomoć za Ukrajinu

 

Zagrebačka i Splitsko-dalmatinska županija odazvale su se apelu Skupštine Kijevske oblasne državne administracije te su putem Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije, a u suradnji sa Nacionalnim društvom Crvenog križa Republike Hrvatske uputile donaciju humanitarne pomoći Ukrajini.



Zagrebačka županija sa 100.000,00 kuna i Splitsko-dalmatinska županija sa 70.000,00 kuna darovale su pošiljku od 357 pari nove obuće tvornice Borovo, dok je trošak prijevoza humanitarne pomoći podmirilo Županijsko društvo Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije. Naime, od 8. do 13. travnja 2015. prijevoz humanitarne pošiljke obavili su ravnatelj Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije Željko Grubišić i ravnatelj Gradskog Crvenog križa Slatine Vladimir Jelenčić.

Pošiljku su u Kijevu primili predsjednik Ukrajinskog Crvenog križa dr. Ivan Usichenko i generalna tajnica dr. Alla Khabarova.



Inače, Zagrebačka i Splitsko-dalmatinska županija u dugogodišnjem su prijateljskom i partnerskom odnosu sa Kijevskom oblasnom državnom administracijom u Ukrajini te ih vežu i potpisani Sporazumi o međuregionalnoj suradnji.