Međunarodni judo turnir Sakura kup



Preko 330 natjecatelja iz 24 judo kluba, iz Hrvatske i Slovenije, sudjelovalo je na 5. Sakura kupu, održanom u Samoboru.

Organizirao ga je svetonedeljski judo klub „Sakura“. Judaši su se natjecali u starosnim uzrastima od 8 do 16 godina, u kategorijama limača i limačica, dječaka i djevojčica te mlađih kadeta i kadetkinja.

Otvorenju natjecanja ispred Zagrebačke županije, njegova pokrovitelja, prisustvovao je potpredsjednik Županijske skupštine Mario Vlahović. „Koliko nam je sport važan najbolje govori činjenica da Županija u njega, kroz Zajednicu sportskih udruga i saveza, godišnje ulaže više od 6,5 milijuna kuna, a sredstva, posebno ona za gradnju dvorana, isplaćuju se i kroz Odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu“, rekao je Vlahović.

„Judo je dobar bazični sport, a najbolje ga je početi trenirati s oko 4 godine. Naš klub djeluje nepunih pet godina i imamo pedesetak članova. Veseli što u našim redovima imamo i najperspektivniju mladu sportašicu grada Svete Nedelje - Snježanu Kufek, ali i što ćemo idući turnir organizirati na području našega grada, u sportskoj dvorani u Rakitju“, ispričao je Karlo Lacković, predsjednik judo kluba „Sakura“.