Župan primio europsku viceprvakinju Anu Lenard



Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić primio je i prigodno nagradio Anu Lenard, članicu Karate kluba Samobor i Hrvatske karate reprezentacije koja je na ovogodišnjem 50. Europskom seniorskom prvenstvu u Istanbulu osvojila čak dvije medalje – zlatnu u ekipnoj konkurenciji i srebrnu u pojedinačnoj kategoriji do 61. kilograma.

Tom prigodom župan Kožić čestitao je Ani, ujedno i uspješnoj apsolventici Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, na osvojenim medaljama i izvrsnom rezultatu. Pohvalio je njezinu dugogodišnju ustrajnost i posvećenost sportu koja je rezultirala mnogim priznanjima, kako na županijskoj i državnoj, tako i na međunarodnoj razini. Također, istaknuo je da je Zagrebačka županija, unatoč gospodarski složenim vremenima, zadržala iznos financijskih ulaganja u sport na dosadašnjoj razini od 6,5 milijuna kuna te je podsjetio na kontinuirano županijsko ulaganje u školske sportske dvorane čime se potpomaže razvoj dvoranskog sporta.



Ana Lenard zahvalila je županu i Zagrebačkoj županiji na prijemu i dodijeljenoj financijskoj nagradi u iznosu od 20.000 kuna dodavši da joj svaka takva pomoć i podrška uvelike olakšavaju daljnje planiranje treninga i natjecanja. Ukratko je prepričala i svoje dojmove s Europskog seniorskog prvenstva na kojem je sudjelovalo 495 natjecatelja iz 47 zemalja, a koje je ujedno bilo i kvalifikacijsko natjecanje za Europske igre koje će se održati u lipnju ove godine u Bakuu u Azerbajdžanu.

Darko Šimunec, tajnik Karate saveza Hrvatske, također se zahvalio Županiji na dugogodišnjoj potpori te je istaknuo da svi Anini trofeji i medalje nisu slučajnost nego plod kontinuiranog i mukotrpnog rada.

Prijemu su prisustvovali i Anin trener Davor Mrzak, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Zagrebačke županije Vjeran Štublin, predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović i njegov dopredsjednik Željko Kiseljak te glavni tajnik Zajednice Športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Mario Makarun.