Održana tradicionalna prodajna izložba zadrugara



Povodom nadolazećih uskrsnih blagdana, u prostorijama Zagrebačke županije održana je prigodna prodajna izložba radova učeničkih zadruga s područja Zagrebačke županije.

Prodajnu izložbu, na kojoj se ove godine predstavilo šest zadruga, obišli su župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i njegov zamjenik Damir Tomljenović. Za zadrugare su imali samo riječi hvale. „Ponosan sam na učeničke zadruge koje u Županiji živo rade i djeluju, a o tome svjedoče i njihove, već tradicionalne, prodaje u povodu blagdana“, rekao je župan Kožić te zaključio kako je jedna od važnijih uloga zadruga ta da uče djecu kreativnom radu i odgovornosti.



Na stolovima zadrugara našli su se različiti predmeti, a naglasak je bio na unikatnosti i ručnom radu. Posjetitelji su mogli kupiti dekorativne ukrase te ostale blagdanske proizvode koje su izradili učenici, kao što su ručno oslikane pisanice te različiti predmeti od keramike ukrašeni motivima Uskrsa. U ponudi su bili i prirodni sokovi i nakit.

Inače, na području Zagrebačke županije registrirano je 27 učeničkih zadruga od toga 24 pri osnovnim školama, jedna pri Srednjoj školi Dragutina Stražimira i dvije zadruge pri Centrima za odgoj i obrazovanje.