Održan sastanak s Veleposlanikom Ukrajine Oleksandrom Levčenkom

  
U prostorijama Zagrebačke županije zamjenik župana Damir Tomljenović održao je sastanak s Veleposlanikom Ukrajine u Republici Hrvatskoj Nj. E. Oleksandrom Levčenkom i drugim tajnikom Veleposlanstva Jaroslavom Simonovim.

Tijekom sastanka Veleposlanik Levčenko informirao je zamjenika župana o situaciji u Ukrajini, posebno u kontekstu godišnjice ruske okupacije Krima te o prekršajima proruskih snaga o prestanku vatre, što je dogovoreno na pregovorima u Minsku 12. veljače 2015. godine.



Zamjenik župana  upoznao je Veleposlanika s pismom kojeg je Županija primila od Skupštine Kijevske oblasne državne administracije, a tiče se pružanja humanitarne pomoći Ukrajini. „Zagrebačka županija zajedno sa Splitsko-dalmatinskom županijom odazvat će se apelu za pomoć slanjem humanitarne pomoći Ukrajini“ rekao je Tomljenović. Za spomenutu pošiljku Zagrebačka županija osigurala je 100.000 kuna, a Splitsko-dalmatinska županija 70.000 kuna.

Veleposlanik Levčenko zahvalio je na pomoći te je najavio kako će se 2. travnja u Splitu održati humanitarna akcija za prikupljanje pomoći za stradale Ukrajinske državljane te je istaknuo kako se nada da će se takve humanitarne akcije proširiti i na ostale dijelove Republike Hrvatske.