Sjednica Skupštine trgovačkog društva Integrirani promet zagrebačkog područja



Sjednicu Skupštine održalo je trgovačko društvo Integrirani promet zagrebačkog područja.

Za predsjednicu Skupštine društva izabrana je Sandra Švaljek, obnašateljica dužnosti gradonačelnice Zagreba, a Skupštinu još čine Damir Tomljenović, zamjenik župana Zagrebačke županije i Anđelko Ferek-Jambrek, zamjenik župana Krapinsko-zagorske županije.

Za sjednice su utvrđeni uvjeti natječaja za izbor direktora trgovačkog društva Integrirani promet zagrebačkog područja te se razgovaralo o usuglašavanju plana poslovanja društva i prijedlogu ugovora o njegovu sufinanciranju. Prva zadaća ovoga društva bit će izrada Masterplana prometnog sustava Grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije. On bi trebao biti izrađen do kraja rujna 2016. godine, a predviđa se da će koštati, zajedno s konzultantskim uslugama, oko 17,9 milijuna kuna.

Izrada Masterplana prvi je preduvjet za razvijanje projekta integriranoga prometnog sustava na prostoru grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije, a koji u konačnici treba dovesti do jedinstvenoga tarifnog sustava, jedne vozne karte za cjelovito prometno područje.