Poslovni uzlet grada Velike Gorice



Poslovnim uzletom grada Velike Gorice, skupom edukacija namijenjenih malim i srednjim poduzetnicima, obrtnicima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, koji se danas održava u velikogoričkom Pučkom otvorenom učilištu, počeo je ovogodišnji ciklus projekta Poslovni uzlet, što ga organizira Poslovni dnevnik. Cilj projekta jest edukacija i nagrađivanje izvrsnosti malih i srednjih poduzetnika te će tijekom ove godine manifestacija Poslovni uzlet biti održana u 22 hrvatska grada.

„Želimo promicati poduzetničku klimu, omogućiti poduzetnicima stjecanje novih znanja i vještina“, uvodno je rekao Mislav Šimatović, urednik Poslovnog dnevnika. Otvorenju manifestacije, uz ostale, prisustvovali su ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i njegov zamjenik Rudolf Vujević, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić, itd.



Župan Stjepan Kožić istaknuo je da je izuzetno bitno da poduzetnici u kriznim vremenima budu dodatno educirani kako bi mogli opstati na tržištu, ali i povećati konkurentnost svoje tvrtke. „Svaka edukacija je izuzetno dobra. I sami smo lani, u suradnji s Ekonomskim fakultetom, organizirali edukaciju za naše poduzetnike, a ove godine to činimo za poljoprivrednike. Želimo da i oni steknu dovoljno stručnog, ekonomskog znanja, kako bi mogli izraditi poslovne planove i prijaviti svoje projekte za sredstva europskih fondova. Vjerujem da će im u tome pomoći edukacija koju za njih organiziramo“, rekao je Kožić, dodavši da je zadovoljan trenutnim stanjem gospodarstva u Županiji u odnosu na stanje u okruženju. „Po mnogim pokazateljima u samom smo vrhu Republike Hrvatske!“, naglasio je župan, dodavši da je Županija zadnjih godina značajno ulagala u poduzetničke zone. „Činili smo to kako bi privukli investicije, iza kojih se otvaraju i nova radna mjesta“, rekao je.

„Svako okupljanje poduzetnika, ali i svih onih koji mogu pomoći u realizaciji bolje i jasnije gospodarske slike, a onda i nacionalne slike života naslonjene na gospodarstvo, jako je dobro. Velika Gorica je grad s jednom od najmanjih stopa nezaposlenosti i najvišim plaćama u Republici Hrvatskoj, grad koji ovog trenutka ima oko 70 milijuna kuna vlastitih investicija i na čijem se području odvijaju i značajne državne investicije, poput gradnje novog terminala zračne luke te skorog početka gradnje logističkog centra Hrvatskih pošta. Današnje okupljanje, sa stručno popratnim sadržajima, dobro je došlo ne samo poduzetnicima nego i nama koji smo odgovorni da prilagodimo okvire u kojima će oni lakše realizirati svoje projekte, a mi na kraju dobiti nova radna mjesta“, izjavio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić.

Tijekom manifestacije Poslovni uzlet grada Velike Gorice, među ostalim, održat će se radionice Kako poduzetnici mogu pristupiti EU fondovima, Investicijski zamah sredstvima za ruralni razvoj EU, Franšiza – prilika za rast i razvoj poduzeća, Osvojite tržište učinkovitim oglašavanjem na Google-u i Facebook-u, itd.