Najavljen 189. Samoborski fašnik



Na jučerašnjoj konferenciji za novinare najavljen je 189. Samoborski fašnik koji će se održati od 6. do 17. veljače pod sloganom „Let iznad Srakinog gnezda“.

Zdravka Škugor Ferdebar, direktorica Turističke zajednice grada Samobora, koja je organizator same manifestacije, pojasnila je da je glavni motiv ovogodišnjeg Fašnika filmska tematika. Očekuje se sudjelovanje oko tisuću maskiranih sudionika u fašničkim povorkama, oko 800 maskiranih osoba iz samoborskih mjesnih odbora te između 3500 i 4000 maskiranih mališana.

Središnja događanja odvijat će se na Trgu kralja Tomislava. Za najmlađe se priprema Srakotrk, orijentacijska utrka maskirane djece te program Špelunkice, likovne i ostale radionice, za one nešto starije Metloboj, hokej s metlama i Krafling, carling s demižonima, mjesni odbori će svoje tabore postaviti u Livadićevoj ulici, gdje će se odvijati program ETNOcest, dok će u dane vikenda, na središnjoj pozornici, biti organiziran zabavni program „za svakoga po nešto”.

Sudjelovat će Mario Huljev, Money2, Vatra, TD „Ferdo Livadić”, Ivana Radovniković, Shooters, The Frajle, Stampedo i mnogi drugi. U program Fašnika uključeni su i samoborski ugostitelji, a u dane održavanja fašničkih spelancija parking je za sve posjetitelje Samobora besplatan.

Zagrebačka županija, tradicionalno, pokrovitelj je ove turističke manifestacije, jedne od najvećih u kontinentalnom dijelu Hrvatske.