Održana 10. sjednica Odbora za hrvatske branitelje Zagrebačke županije



Odbor za hrvatske branitelje Zagrebačke županije održao je 10. sjednicu.

Članovi Odbora osvrnuli su se na nedavno održani Okrugli stol „Zagrebačka županija u Domovinskom ratu 1991. - 1995. – Bitka za vojarne“ kao dobru inicijativu za daljnje projekte s ciljem promicanja istine i vrijednosti Domovinskoga rata. Donesen je zaključak kako će se u budućnosti održati više okruglih stolova u gradovima Zagrebačke županije gdje će zasebno svaki grad biti predstavljen u kontekstu ratnih zbivanja u Domovinskome ratu. Isto tako, u gradu koji će biti domaćin obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije održat će se Okrugli stol na kojem će se posebno obraditi tematika osvajanja vojarni na tom području.

Odbor je jednoglasno odlučio kako će se obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije u 2015. godini održati u Jastrebarskom.



Također, članovi Odbora su upoznati sa financijskim sredstvima za braniteljsku populaciju u 2015. godini koja će ukupno iznositi 880.000,00 kuna i to 450.000,00 kuna za projekte i aktivnosti braniteljskih udruga, 300.000,00 kuna za zdravstvenu skrb branitelja u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju „Naftalan“, 100.000,00 kuna za obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije te 30.000,00 kuna za izradu spomen obilježja hrvatskim braniteljima Zagrebačke županije na mostu na rijeci Kupi u Općini Pokupsko.

Hrvatske ceste dale su suglasnost za postavljanje spomenutog obilježja.

Predsjednik Odbora, zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović čestitao je svim članovima nadolazeće blagdane te im je zaželio nastavak uspješne suradnje u 2015. godini.