Susret obitelji u Caritasovoj kući za stare i nemoćne u Vrbovcu



Caritasova kuća za starije i nemoćne „Sv. Kamilo de Lellis“ koja djeluje unutar Caritasa Bjelovarsko-križevačke biskupije, organizirala je tradicionalni susret obitelji uoči Božića.

U Caritasovoj kući, koja je ove godine obilježila 15 godina rada, 54-ero djelatnika skrbi o 132 osobe koje zbog nemoćnosti i narušenog zdravlja nisu u mogućnosti brinuti se o sebi u vlastitom domu te im je potrebna tuđa njega i pomoć.

 „Susretu su prisustvovali članovi obitelj svih naših korisnika kako bismo se zajedno pripremili za svetkovinu Isusuvog rođenja. Ovo je ujedno bila prilika da naši korisnici pokažu svoja glumačka, pjevačka, plesačka i poetska umijeća te da njihovi bližnji vide čime se sve bave i ispunjavaju vrijeme u ovoj ustanovi koja je postala njihov dom“, rekao je preč. Josip Stipančević, ravnatelj Caritasa Bjelovarsko–križevačke biskupije. „U posebnom blagdanskom ozračju pokazujemo svojim korisnicima da nisu ostavljeni i zaboravljeni te na najbolji način prezentiramo što je to u stvari Caritas i što je istinska ljubav prema čovjeku“, dodao je bjelovarsko-križevački biskup, mons. Vjekoslav Huzjak.

U ime Zagrebačke županije susretu je nazočio zamjenik župana Damir Tomljenović, i sam stanovnik Vrbovca, koji je često gost Caritasove kuće. „Mi Vrbovčani vrlo dobro znamo da korisnicima Caritasove kuće ne nedostaje ljubavi i pažnje, a ovo zajedničko druženje s djelatnicima i članovima obitelji poseban je doživljaj. Bit će ovih dana mnogo blagdanskih druženja, no ovdje se osjeti posebna povezanost i ispunjenost emocijama“, rekao je Tomljenović. Zamjenik župana nije došao praznih ruku, Caritasovoj kući poklonio je sliku koja će krasiti zid prostorije za zajednička druženja.