Certifikati polaznicima edukacije „Poduzetništvo u ekonomiji znanja”



Vlasnici obrta, mikro i malih trgovačkih društava te njihovi zaposlenici, ukupno 14 osoba, primilo je danas na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu certifikat o završenom programu obrazovanja „Poduzetništvo u ekonomiji znanja”. Sa 180.000 kuna, edukaciju, u trajanju od 120 nastavnih sati, u potpunosti je financirala Zagrebačka županija.

„Ovim programom obrazovanja željeli smo obrtnicima i poduzetnicima pripomoći u njihovim razvojnim planovima, a time i samom poslovanju. Edukacija je bila vrlo konkretna, a neki od polaznika svoje završne radove pretvorili su u projekte ulaganja i prijavili ih za sredstva HBORA-a. Često govorimo da je stanje gospodarstva u Zagrebačkoj županiji bolje nego u ostalim dijelovima Republike Hrvatske, ali nije takvo da ne bi moglo biti još bolje. Polazište svega je znanje i edukacija“, čestitavši poduzetnicima na dobivenim certifikatima, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Lajoš Žager, dekan Ekonomskog fakulteta, poručio je da su cjeloživotno obrazovanje i stjecanje novih znanja vrlo bitna stvar u poduzetništvu. „Znanje je moć! Sve više to spoznajemo“, rekao je dekan Žager.

Uz župana Kožića, certifikate je polaznicima edukacije uručio prodekan Ekonomskog fakulteta za međunarodnu suradnju i akreditacije, Jurica Pavičić. Marko Kolaković, voditelj programa obrazovanja „Poduzetništvo u ekonomiji znanja - Program obrazovanja za obrtništvo i poduzetništvo” najavio je da će se sljedeće godine, u suradnji sa Županijom, organizirati edukacija fokusirana na poduzetništvo u poljoprivredi.