Izvještajna godišnja skupština Zajednice udruga umirovljenika



Zajednica udruga umirovljenika Zagrebačke županije održala je Izvještajnu godišnju skupštinu.

Josip Jakopač, predsjednik Zajednice, važnijim aktivnostima tijekom protekle godine dana istaknuo je informatičko opismenjavanje umirovljenika, tradicionalni sportski susret umirovljeničkih pjevačkih zborova, koji je okupio gotovo 2000 članova gradskih i općinskih udruga umirovljenika, te po drugi puta organizirano obilježavanje Međunarodnoga dana starijih osoba. Program za iduću godinu, dodao je, definiran je planom rada od 2013. do 2017. godine, no dopunit će se novim aktivnostima, a prioritet je nastavak informatičkog obrazovanja.

Skupštini je prisustvovao i župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, zahvalivši umirovljenicima na onome što su, tijekom svoga radnog vijeka, učinili za Zagrebačku županiju. „Nažalost, sadašnje stanje u gospodarstvu odražava se na vaše mirovine i kvalitetu života. Županija, u okviru svojih ovlasti i financijskih mogućnosti, čini maksimum kako bi vam omogućila bolji i kvalitetniji život. Prijedlogom Proračuna za 2015. godinu, koji je u četvrtak na dnevnom redu Županijske skupštine, sredstva za vaš rad nismo smanjivali, nego su ona, u manjem iznosu, i povećana“, rekao je župan, dodavši da Županija čini sve da njezino poslovanje i dalje bude stabilno.

„Prema indeksu razvijenosti odmah smo iza Grada Zagreba, Istarske i Primorsko-goranske županije, a uspoređujući broj zaposlenih u listopadu ove s listopadom 2013. godine broj nezaposlenih manji je za 12,5 posto. To znači da je na prostoru županije bilo dobrih investicija, a iza njih i novoga zapošljavanja“, rekao je župan, dodavši da će Županija i dalje, koliko je god moguće, podržavati programe umirovljenika. 

U članstvo Zajednice, odlukom članova Skupštine, ponovno je primljena Udruga umirovljenika općine Brckovljani. Također, rečeno je da je gradska Udruga umirovljenika Ivanić-Grada preuzela na sebe organizaciju obilježavanja Dana starijih osoba u 2015. godini, dok se domaćin sportskog, odnosno susreta pjevačkih zborova, „još uvijek traži“.