Vijeće bošnjačke nacionalne manjine obilježilo Kurban-bajram



Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Zagrebačke županije obilježilo je, druženjem u Velikoj Gorici,  najznačajniji islamski blagdan Kurban-bajram.

Druženju su, uz ostale, prisustvovali zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević i Azra Kalajdžisalihović, veleposlanica Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj, a u prigodnome programu je sudjelovalo Kulturno umjetničko društvo „Sevdah”.

Zamjenik župana, poželjevši okupljenima puno zdravlja, podsjetio je da se iduće godine održavaju izbori za predstavnike i Vijeća nacionalnih manjina te rekao da se nada da će se s novoizabranim osobama ili onima koje će potvrditi mandat, nastaviti dobra suradnja.

Sanela Kantarević, predsjednica Vijeća bošnjačke nacionalne manjine, govoreći o planovima za iduću godinu, spomenula je želju Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Zagrebačke županije da se snimi dokumentarni film o radu manjina te redoviti odlazak Bošnjaka u Srebrenicu i Vukovar.

Inače, Kurban-bajram je blagdan prinošenja žrtve, u kalendaru dolazi dva mjeseca i deset dana nakon ramazana, a traje četiri dana.