U Brdovcu održan 4. gastro eko etno



Turistička zajednica „Savsko sutlanska dolina i brigi” organizirala je, ove godine u Brdovcu, 4. gastro eko etno - festival jela, pića i slastica.

Na ovogodišnjem festivalu ukupno je sudjelovalo oko pedesetak sudionika koji su izložili gastro delicije i narodne nošnje. Festival je zamišljen kao mjesto prezentacije gastro ponude zaprešićkoga kraja koji, uz domaće ugostitelje, okuplja i susjede iz Krapinsko-zagorske županije te članice udruge „Najuzornije hrvatske seoske žene”. Također, prehrambene su proizvode izložila i obiteljska poljoprivredna gospodarstva.

U ime Zagrebačke županije manifestaciju je otvorio pročelnik Upravnog odjela za fondove EU, regionalnu i međunarodnu suradnju Josip Kraljičković, rekavši da je važno slaviti hranu, ali i voditi brigu o njezinu uzgoju. „Želimo održivu, ekološku poljoprivredu. Županija potiče, promiče i okuplja proizvođače hrane te i na taj način pomaže održivom razvoju“, rekao je pročelnik.

Turistička zajednica „Savsko sutlanska dolina i brigi”, kaže njezin predsjednik Stjepan Esih, ovom manifestacijom želi pokazati, posebno izletnicima, Zagrepčanima, bogatstvo i raznolikost gastro ponude kraja uz Savu i Sutlu.