1. Martinski sajam u Dugom Selu



U sklopu Martinskih dana, niza događanja koja prethode obilježavanju dana grada Dugog Sela - 11. studenoga, održan je protekloga vikenda 1. Martinski sajam.
 
Otvorio ga je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, rekavši da je tradicija sajmovanja na prostoru Županije duga, no da trgovački lanci pomalo odvlače kupce, „ali ne nude i izvornu domaću proizvodnju“, rekao je župan Kožić te dodao da su ovakvi sajmovi prigoda da se u neposrednom kontaktu s proizvođačima ocijeni ono što je najbolje. Poželio je da Martinski sajam, svojevrsni nastavak proteklih godina organiziranoga gospodarsko-obrtničkoga sajma, postane tradicionalan. Dodao je i da se ovakvim manifestacijama pomaže gospodarstvu te da je Zagrebačka županija, prema izvješću Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u vrhu razvijenosti u Republici Hrvatskoj, odmah iza Grada Zagreba, Istarske i Primorsko-goranske županije. 

  

„Trgovački centri su nam 'ukrali' sajmene dane! Ovakvim manifestacijama želimo omogućiti domaćim proizvođačima da predstave tradicionalne, kvalitetne proizvode, a našim sugrađanima da ih kupe“, rekao je Stipo Velić, gradonačelnik Dugog Sela.

Na sajmu je sudjelovalo četrdesetak izlagača iz dugoselskoga kraja i Zagrebačke županije te iz Dalmacije, Like, Slavonije.