Otvorena izložba slika „Sv. Martin zaštitnik“



U prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije otvorena je izložba slika „Sv. Martin zaštitnik“. Prilikom otvorenja izložbe slika predstavljena je i knjiga „Martinska baština Dugog Sela“ autorice Nadice Kozić te bogat kulturno-gastronomski program u povodu Dana grada Dugog Sela.

Izložbu slika otvorio je Nenad Haleuš-Mali, ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo, koji je tom prigodom pozvao sve da posjete Dugo Selo u narednim danima. Izložba slika donosi 13 radova nastalih na prošlogodišnjim 13. susretima likovnih umjetnika u Dugom Selu, s motivima iz baštine Sv. Martina i njegovog znakovlja.

Zvjezdana Budor Klarić iz Turističke zajednice grada Dugog Sela predstavila je program obilježavanja Dana grada Dugog Sela. Od 5. do 11. studenog posjetiteljima će se ponuditi brojne izložbe i koncerti, kulturna i gastronomska događanja. Također, održat će se i Martinski sajam na kojem će se posjetiteljima ponuditi robne marke Zagrebačke županije te će se predstaviti brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz Zagrebačke županije i šire.

Knjiga autorice Nadice Kozić „Martinska baština Dugog Sela“ na jednom je mjestu objedinila graditeljsku i materijalnu baštinu Sv. Martina. U predstavljanju knjige autorica Kozić poseban je naglasak stavila na dio knjige u kojem je zapisala nematerijalnu baštinu, a tiče se tradicijskih običaja i kulturnih događanja.

Program događanja Dana grada Dugog Sela možete pogledati ovdje.

Svi zainteresirani izložbu slika mogu pogledati do srijede, 3. prosinca 2014. godine.