Tradicionalni susret s učiteljima



Povodom Svjetskog dana učitelja koji se obilježava 5. listopada, Zagrebačka županija je, danas, u Svetome Ivanu Zelini upriličila prigodnu svečanost za učitelje koji su ove godine otišli u mirovinu te ih je prigodno nagradila. Poklone je uručio župan Stjepan Kožić, zahvalivši učiteljima na njihovu trudu, strpljivosti, prenošenju znanja i vještina na mlade.

„Težak je vaš rad, danas svagdje ima problema, a u školstvu i više... U Zagrebačkoj županiji o obrazovanju ne govorimo kao o trošku, već investiciji koja se, kroz mlade generacije, kroz vrijeme, vraća na adekvatan način. Hrvatska bi u obrazovanju, kao mala država, trebala vidjeti svoje resurse, izlazak iz krize, te školstvu dati potreban prioritet“, rekao je župan. Naglasio je da Zagrebačka županija kroz Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu već niz godina raspoređuje preko 35 posto ukupnoga proračuna.

„Značajni su to iznosi, ulažemo ih u gradnju škola i sportskih dvorana, no koliko god izdvajali čini se da je to još uvijek premalo“ - dodao je, te ponovio da je država zadnje tri godine decentralizirana sredstva za školstvo smanjila za 25 posto.

Domaćin svečanosti bila je OŠ Dragutina Domjanića, a zahvalu za odgoj djece umirovljenim je nastavnicima uputio i gradonačelnik Grada Sv. Ivana Zeline Hrvoje Košćec.

Inače, nagrađeno je ukupno 48 nastavnika osnovnih i srednjih škola.