Održan 10. Memorijal Rudolfa Perešina



10-im Memorijalom Rudolfa Perešina obilježena je 23. godišnjica povijesnog preleta pilota Rudolfa Perešina MIG-om 21 iz Bihaća u Austriju 25. listopada 1991. godine. Rudolf Perešin je u najteže vrijeme okupacije Hrvatske prešao iz JNA u Hrvatsku vojsku i pridružio se obrani Hrvatske. Poginuo je na borbenom zadatku u akciji Bljesak, 2. svibnja 1995. godine. Rudolf Perešin rođen je u Gornjoj Stubici, a odrastao u Ivanić-Gradu, te se u oba mjesta svake godine odaje počast njegovu junaštvu.

Memorijal su i ove godine pod pokroviteljstvom Ministarstva obrane organizirali Grad Ivanić-Grad, Udruga “Susreti za Rudolfa Perešina”, Mjesni odbor Caginec - Prkos i Zajednica udruga iz Domovinskog rata Grada Ivanić-Grada i općina Kloštar Ivanić i Križ.

Svečanom polaganju vijenaca i paljenju svijeća u Parku Rudolfa Perešina u Ivanić-Gradu i kod spomen-ploče Rudolfa Perešina u Cagincu prisustvovao je predsjednik Županijske skupštine Zagrebačke županije Dražen Bošnjaković.

U sklopu svečanog programa nastupio je KUD „Đuro Kundek“ iz Caginca i Vokalni ansambl „Milka Trnina“ iz Ivanić-Grada te je održana izložba likovnih i literarnih radova učenika osnovnih škola s područja Grada Ivanić-Grada i modelarski aeromiting Sekcije RC-IG Aero-kluba Ivanić-Grad.