Obilježen Dan darivatelja krvi



U prigodi 25. listopada, Dana darivatelja krvi, Društvo Crvenoga križa Zagrebačke županije jučer je organiziralo tradicionalni susret darivatelja koji su krv darovali 35, 50, 75, 100 i više od 100 puta.

Susret je ove godine organiziran u Mariji Gorici, a posebne zahvale dobili su volonteri gradskih društava Crvenoga križa koji su sudjelovali u otklanjanju posljedica poplave u istočnoj Slavoniji.
 
„Želimo zahvaliti dobrim i hrabrim ljudima koji su u svakom trenutku spremni pomoći osobama u nevolji. Zahvaljujući njihovoj nesebičnosti godišnje se u Županiji prikupi preko 10.000 doza krvi, mogli bi i više, ali zasad za to nema potrebe. U potpunosti zadovoljavamo sve potrebe koje pred nas stavi Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu i pridružene transfuziološke službe“, rekla je Štefica Kamenarić-Filipović, predsjednica Županijskog Društva Crvenoga križa.
 
U ime pokrovitelja susreta, župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, prisutnima je na plemenitosti i dobroti zahvalila njegova izaslanica, načelnica Marije Gorice Marica Jančić. „Ljudi poput vas nam trebaju! Vjerujem da ćete i dalje širiti dobrotu“, rekla je načelnica Jančić.