Na "Gastru Turopolja" gotovo 3000 posjetitelja



Udruženje obrtnika grada Velike Gorice organiziralo je, uz podršku Zagrebačke županije i Turističke zajednice grada Velike Gorice, tradicionalnu manifestaciju „Gastro Turopolja”.

Gastro delicije kuhara goričkih restorana i njihovih kolega s otoka Korčule i Lastova, jela tradicionalne kineske kuhinje, što su ih pripremali zaposlenici Veleposlanstva Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj i turopoljska kotlovina, privukli su gotovo 3000 posjetitelja.



„Ovo je dio turističke ponude Velike Gorice, ali i županije. Želimo to prezentirati što širem krugu gostiju“, komentirao je zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević, a gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, koji se okušao u pripremanju turopoljskog odreska, rekao je da je ova manifestacija, u svom 13. izdanju, „probudila“ velikogoričke ugostitelje, koji nastavljaju bogatu gastro tradiciju Turopolja. „Želimo svima u okruženju pokazati što imamo. Ovom smo manifestacijom u tome i uspjeli“, rekao je Barišić.

Sudionicima je zahvalio predsjednik goričkoga Udruženja obrtnika Vlado Mikulčić, dok je Milada Mesarić, direktorica Turističke zajednice grada Velike Gorice, rekla, da je naglasak stavljen na raznovrsnost ugostiteljske ponude, tradicionalnu i hranu primjerenu današnjem tempu života te da su, uz vatrogasna društva, poseban doprinos manifestaciji dali mladi kuhari, učenici velikogoričke strukovne škole.