Senzoričko ocjenjivanje meda



U suradnji s pčelarskim udrugama Zagrebačke županije i Zavodom za pčelarstvo zagrebačkoga Agronomskog fakulteta, Zagrebačka Županija je danas u Ključić Brdu organizirala 12. senzoričko ocjenjivanje meda.

Ocjenjivačka komisija, nakon prethodno obavljene kemijske i peludne analize, kušala je i ocijenila 67 uzoraka meda - cvjetnoga, bagremovog, kestenovog, livadnog, meda amorfe, drača, smiljkite, trušljike, lipe i medljikovca. Med su na ocjenjivanje dostavili članovi osam, od ukupno deset pčelarskih udruga, koliko ih djeluje na prostoru Zagrebačke županije. Vrednovala se čistoća, bistrina, boja, miris i okus meda.

Rezultati će biti objavljeni naknadno, a priznanja najboljima bit će uručena u nedjelju, 19. listopada 2014. godine u Velikoj Gorici, u sklopu manifestacije „Gastro Turopolja”.