Predstavljen program manifestacije „Dani Jelačića“



U prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije predstavljen je program manifestacije „Dani Jelačića“, koja će se od 4. do 19. listopada ove godine održati u Zaprešiću, te je svečano otvorena i izložba članova Udruge likovnih stvaratelja Zaprešića.

U ime Grada Zaprešića izložbu je svečano otvorio gradonačelnik Grada Zaprešića Željko Turk koji je pohvalio kreativno stvaralaštvo svojih sugrađana čiji su umjetnički radovi u akvarelu kao glavni motiv imali upravo zaprešićki krajolik. Također, zaprešićki gradonačelnik pozvao je Zagrepčanke i Zagrepčane da u što većem broju posjete tradicionalne „Dane Jelačića“ te je istaknuo da Grad Zaprešić ovom višednevnom manifestacijom s ponosom obilježava 213. godišnjicu rođenja bana Josipa Jelačića, ali i 19. po redu Dan Grada.

O bogatom dvotjednom programu događanja na „Danima Jelačića“ govorila je Branka Bariolović, direktorica Turističke zajednice Grada Zaprešića, koja je naglasila da se u sklopu manifestacije održava niz kulturnih, sportskih i zabavnih događanja, kao i 16. Međunarodni sajam gospodarstva. Ove godine program manifestacije obogaćen je i nekim novim sadržajima kao što su spektakl u latinoameričkim i standardnim plesovima, biciklijada te kazališna predstava za djecu.

Ovom prigodom, u malom izlogu Turističke zajednice Zagrebačke županije, predstavljen je i „Zaprešićki ptiček“, glineni ukrasni predmet koji je, zasada, tek prijedlog za suvenir Grada Zaprešića. „Zaprešićkog ptičeka“ zajedničkim su snagama osmislili učenici Srednje škole ban Josip Jelačić iz Zaprešića u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Zaprešića, a realizirale prof. Zdravka Kramarić i akademska slikarica Ivana Tomić.

Inače, ove godine „Dani Jelačića“ održat će se pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije, Grada Zaprešića te Ministarstva poduzetništva i obrta.

Program događanja povodom ovogodišnjih Dana Jelačića možete pogledati ovdje.

Svi zainteresirani izložbu mogu pogledati do 13. listopada 2014. godine.