275.000 kuna za pčelarske udruge

Zagrebačka županija raspisala je natječaj vrijedan 275.000 kuna za donacije pčelarskim udrugama Zagrebačke županije. Natječaj za dodjelu spomenutih sredstava otvoren je do 23. rujna 2014. godine.

Na ovaj način Zagrebačke županija želi pomoći očuvanju pčelinjeg fonda na svom području i stvoriti preduvjete za daljnju proizvodnju pčelinjih proizvoda u Županiji.

Korisnici županijske donacije mogu biti organizacije poljoprivrednih proizvođača koji se bave pčelarskom proizvodnjom (pčelarske udruge), koje imaju sjedište na području Zagrebačke županije, a čiji su članovi nositelji, odnosno odgovorne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava u Zagrebačkoj županiji.

Prihvatljivi troškovi za dodjelu županijske donacije su troškovi prihrane pčelinjih zajednica čiji je opstanak ugrožen nepovoljnim klimatskim uvjetima.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane da se jave na natječaj, a informacije, tekst natječaja i potrebne obrasce možete pogledati ovdje. Za dodatne informacije korisnici se mogu obratiti na slijedeće brojeve telefona: 6009-426 i 6009-427 ili na e-mail adresu: i.biscan@zagrebacka-zupanija.hr

Prijave s potrebnom dokumentacijom dostavljaju se kao preporučena pošiljka s povratnicom u pisanom obliku na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, 10 000 Zagreb, uz naznaku „Zahtjev za donaciju pčelarskim udrugama Zagrebačke županije“.