Škola u Nespešu dobila sportsku dvoranu



Područna osmogodišnja škola u Nespešu dobila je sportsku dvoranu! Prostor je darovao grad Sveti Ivan Zelina, a radovi dogradnje, uređenja i opremanja u potpunosti su s 3,4 milijuna kuna, financirani iz proračuna Zagrebačke županije.

„Više godina, gotovo jedno desetljeće na početku nove školske godine otvaramo i nove školske objekte. Postala je to tradicija. Time konkretnim primjerom pokazujemo koliko ulažemo u školstvo. Najviše! Između 35 i 40 posto proračuna“, za svečanosti je rekao župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, dodavši da će ova „mala“, prekrasna dvorana, s obzirom na sadržaj kojega pruža, mladima biti funkcionalna i korisna. Spomenuo je i druge školske objekte čija je gradnja pri kraju - sportske dvorane u Rakitju, Mariji Gorici i Luki, kao i dogradnju srednje škole u gradu Samoboru, te rekao da Zagrebačka županija ulaže maksimalne napore kako bi održala investicije u školstvu, unatoč tome što zadnjih godina izostaje podrška Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.



Područnu osmogodišnju školu u Nespešu, koja posluje u sastavu OŠ Ksavera Šandora Đalskog iz Donje Zeline, polazi 160 učenika koji su dosad nastavu tjelesne kulture održavali u priručnom prostoru pored blagovaonice škole. Stoga je ravnateljica Branka Dananić sa zadovoljstvom rekla da je preuređenjem negdašnjega društvenog doma u sportsku dvoranu ostvareno ono što su mještani Nespeša dugo željeli i zaslužili.

Prisutne je pozdravio i Hrvoje Koščec, gradonačelnik grada Svetoga Ivana Zeline, rekavši da je ova dvorana dobar primjer suradnje Grada Svetog Ivana Zeline i Zagrebačke županije, te polaznicima škole u Nespešu poželio da u njoj bude „puno vježbanja, zabave i opuštanja”.