Predstavljen program 17. festivala slastica „Kriški oblizeki“



U prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije predstavljen je program 17. festivala slastica „Kriški oblizeki“. U ime organizatora, program je predstavila Ivana Posavec Krivec, predsjednica Društva Naša djeca Vladimir Nazora iz Križa.

Posavec Krivec naglasila je kako je ove godine za posjetitelje pripremljen bogat program u sklopu kojeg će biti organizirane brojne radionice te okrugli stol „Tradicija od kreacije do poduzetništva u ruralnim prostorima“  koji se oslanja na sajam ruralnih proizvoda i rukotvorina kojima će se predstaviti udruge, zadruge, OPG-i, obrti i drugi poduzetnici. Također, naglasila je kako je za Zagrepčanke i Zagrepčane osiguran poseban prijevoz autobusom koji će kretati ispred poslovnice Hrvatske pošte u Branimirovoj ulici.

Kao i prethodnih godina, festival je humanitarnog karaktera. Ovogodišnja sredstva prikupljena od prodaje slastice usmjerit će se za rad s djecom u prostorijama DND-a, za novu kompjutorsku opremu, didaktiku, igračke. Cilj je realizacija nove informatičke radionice „CYBER DND“ kako bi informatička edukacija bila svima dostupna.

Željko Krušlin Kruška, ovogodišnji kum festivala, pozvao je zainteresirane da dođu u subotu, 6. rujna 2104. godine u Križ i uživaju u odličnim slasticama i podrže humanitarni karakter festivala.

Inače, 17. po redu, „Kriški oblizeki“ održavaju se pod pokroviteljstvom Zagrebačke županije i u partnerstvu sa Krapinsko-zagorskom županijom.

Detaljan program možete pogledati ovdje.